Mirar a ADSADN Mirar a Google

31/8/08

JoVE: Veure el que mai s'ensenya.

Gràcies a un comentari d'Ulises a l'entrada Magnetocepció hem pogut conèixer la plana web JoVE, una "revista" en la qual els articles, a més de la versió escrita, es mostren mitjançant un vídeo.

Aquests vídeo-articles són realment interessants perquè es poden veure els passos que se segueixen als experiments, fet que molts cops queda relegada a la trista i curta secció de "Materials i Mètodes", a la què, per a què enganyar-nos, molts cops s'"amaga" informació.

A part de l'article recomenat per Ulises, en el que es pot gaudir dels mètodes de treball de neuròlegs que estudien el comportament del vol de les mosques (un treball fi, finíssim), vull destacar aquest altre, en el que es poden seguir pas a pas, l'obtenció d'una enorme quantitat d'ous de granota, emprats a l'estudi del desenvolupament embrionari. Gràcies a aquests ous es van poder identificar, entre d'altres, els gens que determinen "davant-darrera" (cap-cua), "adalt-abaix" (panxa-esquena), i cadascuna de les capes de cèl·lules que es diferenciaràn en teixits i òrgans concrets. Aquests gens van resultar ser els mateixos per a tots els animals... però estic fugint d'estudi (he trobat l'expressió correcta en aquest particular F1)

Resumint: JoVE, una "revista" científica a la que dedicar mitja hora per tal d'al·lucinar amb algunes de les tècnquies que s'expliquen als seus video-articles.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Haha, gràcies al Jordi que no només em va recomanar JOVE sinó també ASAN.

Salva ha dit...

És clar, és clar... gràcies també al Jordi, per iniciar la cadena...

però ell no va deixar cap comentari i tu si... jejeje (;-p)