Mirar a ADSADN Mirar a Google

29/2/08

Biotolk. Encreuaments. 4 de 10. Uruks. Sexe.

La setmana anterior explicàvem les compatibilitats que s'havien de donar entre humans i elfs per considerar-les races d'una mateixa espècie. Ens vam endinsar a més en l'estudi de la generació dels Uruk-hai, el que en darrer terme hauria de dur-nos a decidir si humans i orcs són o no la mateixa espècie. Per a això havíem d'analitzar les diferents compatibilitats que es donaven entre aquestes dues "poblacions".

Compatibilitat de mida
Malgrat que els orcs són menors que els humans, la mida no és tan diferent com per a impedir la còpula.

Compatibilitat genital
Mmm? tema espinós. Algú li ha vist els genitals a un orc/a? Es descriuen a algun lloc? Perquè, parlem clar, els orcs vénen dels elfs però, segueixen sent mamífers? posen ous? Ho desconec. El problema no es redueix solament a un problema de d'encaix de les peces, com en el Tetris. Les dificultats també poden sorgir en la mesura que els orcs hagin sofert modificacions estructurals importants en la zona genital (Es pot atordir a un orc amb una puntada als co... genitals? )
Però, bé, m'he proposat ser optimista. Suposarem que l'evolució dels orcs no els ha privat del patró bàsic dels mamífers: penis-vagina, i seguim endavant.

Compatibilitat de conductes sexuals
Ah! Aquesta és nova. Dues espècies poden divergir (poden aparèixer des d'una mateixa espècie ancestral) perquè una perdi el pas o no trobi el to de la cançó que du a la reproducció. Són moltes les espècies (sobretot d'insectes, aus i mamífers) que exhibeixen comportaments d'aparellament complexos.



Molts d'aquests comportaments tenen components genètics. Si apareix en una població mascles que canten diferents o que duen una altra ona discotequera, pot estar donant-se una divergència d'espècies. És com si a la població de biòlegs, els kumbes només es reproduïssin amb els kumbes, i els no-kumbes amb els no-kumbes. Després de moltes promocions (perdó, generacions), obtindríem dues espècies (carreres) diferenciades: botes (derivats de les seves ancestres: els kumbes) i bates (derivats dels seus ancestres: els no-kumbes).

Ho deixem aquí. Al següent lliurament continuarem amb l'anàlisi de la compatibilitat de conductes sexuals i ens endinsarem en el món microscòpic dels gàmetes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ara no ho recordo massa bé si als llibres s'especificava o no, però a la pel·lícula els uruk hai surten d'una espècie de "placenta" situada sota terra... així que seria com una fecundació in vitro, no sé si poden tenir sexe o no, però.

http://www.youtube.com/watch?v=Cb4plYJ8GWU

elisabet

Salva ha dit...

Ei, Eli.

Si, a la película queda clarísim que els Uruks són creacions de Sàruman, el qual els cria en "úters" artificials a la roca (això ja se m'escapa). En quant als llibres, crec que no queda tant clar i, fins i tot m'atreviria a dir que s'insinua que d'Uruks ja n'hi havien hagut abans (cosa que porta a pensar que sí es dóna el creuament per mètode tradicional).

Sigui com sigui, que tinguin sexe o no (els Uruks, referint-nos a òrgans sexuals), no dependrà tant de com s'han generat sinó dels gens que codifiquen per a la formació d'aquestes estructures. Ara no sé si s'han descrit els gens exactes de la formació dels genitals (es podria buscar), però del que estic segur és que, seguint la política recicladora del nostre genoma, aquests gens intervenen en moooolts altres procesos sense els que no es formaria l'individu. Resumint. Estic conveçut que els Uruks tenen òrgans sexuals, ja que la formació d'aquests depèn de gens que en Sàruman no s'haurà atrevit a tocar, no fos cas que li sortissin els Uruks sense braços (per exagerar).