Mirar a ADSADN Mirar a Google

21/5/09

Preguntes sobre l'evolució: D'on vénen aquestes preguntes?

Gairebé un mes després, torno a escriure. Tot i que no molt, ja veureu. Ni molt molecular o concret...

L'altre dia, en una agradable taula de dinar, es va iniciar un debat sobre evolucio. Tots els participants havien estudiat carreres científiques, concretament, relacionades amb la biomedicina. Tot i això, alguns mostraren els seus dubtes sobre certs aspectes de l'evolució. I, fin i tot, sobre la fiabilitat d'aquesta. No són preguntes aïllades. Moltíssima gent "desconfia" d'aquesta "toeria". D'altres, directament, la neguen. Intentaré des d'aquí escriure alguna cosa sobre aquests dubtes: si estan fundats, si estan resolts, si continuen sense tancar... El dubte i la curiositat són els motors de la ciencia. Intentar respondre a preguntes que molta gent (o no) es fa és el que motiva a milers de científics arreu del món.

Us deixo algunes de les preguntes que van sorgir-hi... intentaré enfrontar-me a elles en quant els compromisos laborals i socials m'ho permetin (l'edad avança implacable):

D'on sorgeix la vida? Quin és el seu origen? Està demostrada la hipòtesi que l'explica? Es pot simular actualment de manera artificial la creació d'una cèl·lula simple?
L'evolució de Darwin és "només" una teoria?
Per què no s'ha trobat una girafa amb el coll curt?
Per què no existeixen restes de tots els pasos de l'evolució?
Des de l'Australopithecus fins avui dia, per què hi ha hagut tan pocs canvis evolutius aparents?

Algunes preguntes tenen una resposta clara, d'altres no tant. Doneu-me un temps prudencial i intentaré anar-les contestant.