Mirar a ADSADN Mirar a Google

3/2/09

Sèrie completa. Biotolkien I. La biologia del món de Tolkien. Encreuaments entre les races.

¡Ei!

Fa temps que tenia a la recàmera fer alguna entrada de "recull" de Sèries Divulgatives, en la qual us presentés, ordenats, els enllaços a tot una sèrie divulgativa, per a que no haguessiu d'anar sempre a la barra lateral (I, per què negar-ho, em permet superar el dia -com avui- en què no tenia res preparat). Celebrant que fa poc vaig poder acabar la sèrie sobre FoxP2, aquí us deixo la primera.

La primera sèrie que va veure la llum en aquest blog va ser Biotolkien, en la que intentavem (inútilment?) discernir la relació filogenètica entre les suposades "races" descrites per J.R.R: Tolkien.

1. Introducció
La més friki de les entrades, on es presenten les diferents "races" o espècies de què es parlarà.

2. Espècies y semi-elfs
Són humans i elfs la mateixa espècie?

3. Humans, elfs i uruk-hais
Quines condicions s'han de donar per tal de considerar que dues espècies són la mateixa espècie? També presentàvem als veritables protagonistes d'aquesta història: Els uruk-hai.

4. El sexe dels Uruks
Viatge a la intimitat d'aquestes criatures nascudes de la "ingenyieria genètica medieval".

5. La cohabitació amb els Uruks
On pasem de puntetes pel que podria passar si orcs i humans anessin junts al llit, i ens apropem al microscòpic món dels gamets orquils

6. L'adicció a l'alcohol dels gamets
Prengui una mesura d'óvuls humans; afegeixi dues parts d'espermatozous d'orcs; posi un glaçó de gel en granadina; i serveixi en copa de martini estreta. Prendre molt fred i com un shot.

7. Uruks muls
Per a què parlar d'Ombragrís, si pots parlar de muls? Què té a veure amb els Uruks? Ah! Haureu de llegir-vos l'entrada...

8. Humacs i orans
Tigres, tigres; leones, leones. I de Torrebruno, a la miostatina i com aquesta molècula pot ser la responsable de la mítica força d'aquestes criatures (els uruks). Seran humacs o orans?

9. Wolpoff y la teoria zoofíl... perdó, multirregional
Podien els humans creuar-se amb tots els homínids que els hi sortien al pas? Considerarien als orcs dignes de la seva, digues?

10. Nans i hòbbits
I, per finalitzar, dirigim les nostres mirades un pèl més cap el sól, cap a les "races" més petites i -llei novel·lesca- més importants al final. Podrien creuar-se amb els humans? Voldrien?