Mirar a ADSADN Mirar a Google

28/9/07

22/09/2007 – 28/09/2007

Amb aquest post s'inicia la secció "La blogosfera diu", en la que recomanarem les entrades que considerem més interessants o curioses aparegudes als blogs de ciència aquesta setmana.

Aquesta setmana destaquem:

Falacias - es peligroso beber agua destilada: dissabte El Tamiz va desfer una llegenda urbana tot explicant-nos perquè és falsa l’afirmació, tan extesa, que beure aigua destil·lada és perjudicial per la salut.

Plantas que se ordeñan: dilluns, Ciencia y Lejos ens explicava un experiment que s’està duent a terme per tal d’obtenir medicaments d’origen natural a partir de plantes cultivades in vitro sense necessitat de matar la planta. Si tinguéssin èxit, aquest mètode podria facilitar considerablement l’obtenció de certs medicaments com el Taxol®, un medicament utilitzat en quimioteràpia contra certs càncers, i reduir-ne considerablement el cost.

Estudio sobre bacterias en la Atlantis: dimarts El Tamiz ens descrivia un projecte en el que s’ha estudiat la virulència i comportament de bactèries patògenes en l’espai en comparació al que suceeix a la Terra.

Atronautas a la intemperie: CPI ens aclaria dimarts què hi ha de cert i què de fals en les pel·lícules de ficció on els humans s’enfronten al buit. Aquest mateix tema va ser tractat per Física en la Ciencia Ficción a mitjans de mes.

El Velociraptor tenía plumas: NeoFronteras es va fer ressò dimarts de l’estudi del Field Museum of Natural History que demostra que el Velociraptor, contra el que ens ensenyen a Jurassic Park, tenía plomes. El PaleoFreak també ho va comentar dilluns des d’una perspectiva una mica més personal.

Explican la menopausia evolutivamente: més NeoFronteras, però aquest article amb el títol ja es defineix a ell mateix... res a afegir. Publicat dijous.