Mirar a ADSADN Mirar a Google

20/9/07

Entrada freshqueta II: Alcohol i refredats.

Seguint amb aquesta mini-secció dedicada als vicis i les drojas, em permetreu comentar un altre article no actual. L'any 2002 es va publicar un estudi (Am J Epidemiol (2002) 155, 853-858) en el qual s'estudiava la correlación entre el consum de begudes alcohòliques i el risc de patir un refredat. Ja us avanço els resultats finals: la cervesa i els alcohols durs no tenen cap influència en el risc de patir refredats. El vi, però, sí et protegeix dels refredats. Les persones que prenien més copes de vi presentaven menys casos de refredat comú que els abstemis. El vi negre protegia més que el blanc. Però el millor era no tenir manies: els que prenien moltes copes de vi, sense importar-los si era tint o blanc, es mostraven encara més protegits que els sibarites del vi tinto.

Llegeixi les instruccions d’ús
Consulti-ho al seu farmacèutic
De Flickr

Però, a banda d’aquest resultat tan interessant per a cert expresident espanyol i la seva camarilla manxega, aquest estudi m'ha servit per a descobrir altres coses interessants sobre la població d'estudi (4.287 membres d'universitats d'edat compresa entre els 21 i 69 anys):
  • Un 27% eren totalment abstemis i un 10% prenia més de 13 begudes alcohòliques a la setmana
  • Els homes consumien més quantitat de qualsevol de les begudes que les dones
  • L'edat no influïa en el consum de cervesa o alcohols durs; però el consum de vi augmentava amb l'edat
Parlant de la població d'estudi… a quines universitats estudiarieu el que fos, relacionat amb el consum d'alcohol? A les espanyoles, of course.