Mirar a ADSADN Mirar a Google

21/11/08

A l'(ADS)L: Entrades interess(ADN)ts, 21-11-08

Aquesta setmana hem llegit i us recomanem:

  • Tres entradas es fan ressò de la iniciativa del Consorci Internacional del Genoma del Càncer de seqüenciar el genoma de cèl·lules cancerígenes de pacients afectats per diferents tipus de tumors. A Barcelona es seqüenciaran els genomes de la Leucèmia limfàtica crònica. Les tres entrades són: El genoma del cáncer, de José Antonio Garrido; Tras las huellas del cáncer, de Tall&Cute; y La conferència de Cristina Garmendia al Cercle d'Economia, d'Enric I. Canela.

  • Genes terminator, a GOLEM blog. Certes companyies de biotecnologia que desenvolupen plantes transgèniques controlen la fertilitat d'aquestes mitjançant una cadena de gens que podreu trobar explicada en aquesta entrada.

  • Altres entrades recomanades...

  • Ajuda per superar el complexe del genoma petit a Abulafia. Els éssers humans tenim menys gens que molts altres organismes. Sent éssers permanentment acomplexats com som, Abulafia ens ofereix una recent sortida a aquest possible neotrauma del segle XXI a través d'una bona explicació sobre "empalmaments alternatius".
  • .
  • Un ramillete con cientos de flores, a Ciencia de bolsillo. Desfullar margarides és una bona analogia de l'amor? L'entrada no pretén explicar què és l'amor, però sí què és una margarida. Del mateix blog destacarem aquesta entrada sobre els arbres luminosos que ja vem comentar fa aproximadament un any

  • Super ratón y la molécula de la juventud, a La Huella del Tilacino. Bona entrada sobre el treball de la Dra Blasco sobre la telomerasa, el càncer i l'augment de l'esperança de vida. I és que el tema dels telòmers ja dóna, i encara donarà més, de què parlar (serveix com a mostra les nostres entrades et talles els telòmers o te'ls deixes llargs?, i Telòmers útils. Elfs inmortals, precursora de les sèries Biotolkien).De fet, ara que ho penso, els ratolins de la Dra Blasco podrien ser el primer pas cap a uns ratolins-elfs... I ja que parlem de ratolins inmortals i perfectes -wait for it- no puc deixar escapar aquesta oportunitat de recomanaros el blog d'en Salvador Macip, Inmortales y perfectos

  • Venus Express busca vida en la Tierra, a Astro-web. Per tal de saber determinar la possible presència de vida en altres planetes, primer hem de ser capaços de saber detectar que hi ha vida a la Terra. Ho som? Això és el que s'està intentant provar des de la sonda Venus Express.

  • Bioinformàtica i Playstation (En catalán), a Vallve's Blog. De com aprofitar la potència de la PS3 per a realitzar algoritmes bioinformàtics.
  • 4 comentaris:

    Vallve ha dit...

    Ei Salva que el post de la Bioinformàtica i Playstation és del Vallve's Blog. Nòmades (un bon amic) segur que ho hagués escrit millor.
    M'agrada la secció on recomaneu altres blogs, així descobrim coses noves.

    Salva ha dit...

    Ostres, ostres, ostres, ostres!!!!

    Perdó, Vallvé. Ho sento molt. Ja ho he canviat.

    Vaig molt atabalat. Perdona i gràcies per avisar.

    Ja que et tinc aquí et felicito per l'entrada... molt i molt curiosa i interessant... aquelles "eines deseducatives" fetes servir per a la ciència... qui ho hagués dit

    Anònim ha dit...

    M'ha agradat això del Neotrauma del segle XXI, XD.

    Estic d'acord amb en Vallve, m'agrada aquesta secció per fer un repàs semanal de l'actualitat de la blogosfera.

    Salut!

    Salva ha dit...

    Gràcies, Dodger. A veure si podem mantenir la periodicitat els divendres perquè ens ho pasem molt bé fent-la (hi ha moltes entrades interessantíssimes per comentar).