La bioquímica és una d'aquestes disciplines aparentment hermètiques, reservada als científics, però que els seus conceptes són emprats contínuament a la nostra vida quotidiana. Lípids, proteïnes, aminoàcids, colesterol són mots la presència dels quals a la publicitat ha augmentat considerablement. Ja no ens sorprèn que un aliment tingui oligoelements, o que algunes cremes (les reines de la bioquímica) aportin nutrients, coenzims, hidrats de carboni o àcid hialurònic. Però, sabem què són cadascuna d'aquestes molècules? Què fan normalment? Té algun sentit l'ús que se'ls hi dona en tots aquests productes nutricionals i de bellesa.
En aquesta sèrie, intentarem explicar pas a pas aquestes biomolècules i alguns dels procesos en els que participen.
Image: Foobar. Wikimedia commons
13/3/09
Bioquímica per a tothom. 0. Introducció
Publicat per Salva a les 13:00
Etiquetes: Bioquímica, Sèries divulgatives
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Esperarem amb molt d'interès aquesta sèrie....
Ei, Merci, Vallve...
Espero no defraudar-vos.
Publica un comentari a l'entrada