Mirar a ADSADN Mirar a Google

13/3/09

Bioquímica per a tothom. 0. Introducció


La bioquímica és una d'aquestes disciplines aparentment hermètiques, reservada als científics, però que els seus conceptes són emprats contínuament a la nostra vida quotidiana. Lípids, proteïnes, aminoàcids, colesterol són mots la presència dels quals a la publicitat ha augmentat considerablement. Ja no ens sorprèn que un aliment tingui oligoelements, o que algunes cremes (les reines de la bioquímica) aportin nutrients, coenzims, hidrats de carboni o àcid hialurònic. Però, sabem què són cadascuna d'aquestes molècules? Què fan normalment? Té algun sentit l'ús que se'ls hi dona en tots aquests productes nutricionals i de bellesa.

En aquesta sèrie, intentarem explicar pas a pas aquestes biomolècules i alguns dels procesos en els que participen.

Image: Foobar. Wikimedia commons

2 comentaris:

Vallve ha dit...

Esperarem amb molt d'interès aquesta sèrie....

Salva ha dit...

Ei, Merci, Vallve...

Espero no defraudar-vos.