Mirar a ADSADN Mirar a Google

6/11/07

Blocs de Ciència | Daniel Closa

Títol: Blocs de Ciència
Autor: Daniel Closa i Autet
Editorial: Publicacions de la URV / Llavors d'idees, núm 3
ISBN: 978-84-8424-094-5
Preu: 13 €
Pàgines: 144
No disponible en castellà


Blocs de Ciència és el darrer llibre d'en Daniel Closa (més conegut per molts de nosaltres com a dan), en el que fa un recull dels posts que va publicar al seu Centpeus en el seu primer any d'existència. I no són pocs! Em puc imaginar el que li deu haver costat fer una selecció...

El títol i la imatge de portada són realment molt suggerents ja que, com en el blog, el dan ens ofereix en el llibre petits blocs plens de contingut científic que van encaixant en el nostre cap amb les peces de coneixement que ja posseïm en el nostre particular tetris mental. I si bé pels seguidors del blog alguns d'aquests blocs ens encaixen a la memòria i recordem quan van ser publicats per primera vegada, sempre és un luxe gaudir de l'estil amè, divertit i rigorós d'en dan a la prestatgeria, disponible per agafar i llegir tranquil·lament escarxofats al sofà. I això és una avantatge important per aquella gent a qui no agrada llegir des de l'ordinador, ja que pot gaudir d'una sobredosi de centpeus des d'un suport clàssic.

Tot i això, el llibre també té un però, i és que potser és massa blog, i amb això vull dir que li he trobat a faltar una introducció i unes conclusions una mica més extenses que aportessin alguna novetat més enllà dels posts no llegits amb anterioritat.

Finalment, una recomanació: no sigueu incontinents i feu-lo durar! Tot i que costa, perquè és altament addictiu.

Nota: dilluns 12 de Novembre, a les 7 de la tarda, el dan (o el Daniel?) presenta Blocs de Ciència al carrer Hospital 64 (més detalls aquí).