Aquesta setmana hem llegit i us recomanem:
- El café descafeinado y la huella que deja sobre la mesa, de Genciencia. Segur que mai us heu preguntat perquè les taques del cafè tenen les vores més fosques que l'interior. Aquí teniu la genial resposta. I, a més, sabreu com descafeïnen els grans de cafè.- Què més voleu?
- Escatología solar: así se destruirá la Tierra, de eCiencia. Un preciòs joc del gat i el ratolí entre les diferents catàstrofes cosmològiques i una suposada humanitat cercant lloc on aturar-se. Paga molt la pena.
I a més:
- Cèl·lules artificials: models simples per a estructures complexes (en anglès) de Biosingularity. Fer una cèl·lula artificials els hi sembla una tasca "simple"? En llegir l'entrada queda més clar que el que han realitzat és un model de citoplasma, el líquid que contè les proteïnes i els orgànuls cel·lulars. El citoplasma no seria tampoc senzill, però ho és més que una cèl·lula. Acceptem pop com a model simple?
- Las bacterias activan, por 'control remoto', virus que son letales para otras bacterias d' Ecuador ciencia. Molt bona explicació tot i que amb un títol desafortunat. El treball de l'equip valencià de José R Penadés tracta de la diferent mortalitat que s'observa en os bacteris diferents en presència d'aigua oxigenada (generada per una d'elles). I la clau d'aquesta mortalitat es troba en un virus que "passaba per allà". No hi intencionalitat ni dels bacteris ni del virus. Tan sols selecció natural. I pel títol podria semblar que un dels bacteris és Michael Night i el virus, Kit. I no és així. Llegint la fantàstica explicació de l'entrada entendreu el perquè.
- El peyote d'El calaix d'Arquimedes. Interessant entrada sobre aquesta planta tan emprada a Mèxic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada