Mirar a ADSADN Mirar a Google

24/2/09

Manera friki de felicitar els 30 anys

Avui és un dia especial que mereix un regal especial. Està bé tenir una reproducció del diari del dia que vas néixer, amb Júpiter pressidint la portada, però sol ser un regal habitual. I la ciència? Què hi trobàvem aquell dia?

El 24 de febrer de 1979 es van publicar 218 articles, 3 d'ells reviews. Dels 3 reviews, un en anglés (Control farmacològic dels cicles reproductius), un en alemany (Canvis en les analítiques dels pacients ingressats a la unitat de medicina interna), i un en francés (Evolució recent (sic) de la metodologia psiquiàtrica a França, ¡ah! ¡vive le chovinisme!).

Aquell va se un dia políglota en el camp de les publicacions científiques ja que van treure número aquell dia les revistes British Medical Journal (amb un número dedicat als accidents de trànsit), el South African Medical Journal (escrita en Afrikaans), el Schweizerische medizinische Wochenschrift, La Nouvelle presse médicale, The Medical journal of Australia, el Nederlands tijdschrift voor geneeskunde i The Lancet.

Tots els articles tenien un perfil clarament clínic. No es va publicar cap article de genètica o de biologia molecular. I és que aquestes dues disciplines han viscut un autèntic boom que el 1979 encara havia d'arribar.

Per acabar, els articles més curiosos: