Mirar a ADSADN Mirar a Google

12/10/07

06/10/2007 – 12/10/07

Aquesta setmana destaquem:

Empieza el ensayo clínico del dicloroacetato: Ciencia y Lejos es feia ressò dissabte de l’inici dels assajos clínics d’un medicament prometedor en el tractament de certs càncers. A més a més, aprofitava l’excusa per explicar les diferents fases dels assajos clínics.

Sorprendente reproducción en las cicadáceas: dilluns, Neofronteras dedica la seva entrada al sistema de reproducció de les cicadàcies, una planta considerada un fòssil vivent.

El príncep astrònom de Samarcanda: de la mà del príncep Ulugh Beg, el Centpeus ens explicava dimarts un exemple històric del conflicte entre la ciència i la política.

Premis Nobel: de dilluns a dimecres, El Erizo y El Zorro ens va explicar amb detall els premis Nobel de Medicina, de Física i de Química.

Biocombustibles, llums i ombres: dijous, el Centpeus ens explicava els avenços en el desenvolupament dels biocombustibles i els problemes que porten associats.

Plástico tan resistente como el acero: Neofronteras ens explica avui el descobriment d’un plàstic amb la resistència de l’acer inspirat en la mareperla, que pot tenir aplicacions futures, entre d’altres, en blindatges o sensors biomèdics.

Sin derecho al alivio: avui, Ciencia y Lejos ens explica perquè alguns medicaments de baix cost tampoc arriben a l’Àfrica (i no va de conspiracions farmacèutiques).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessants les propostes d'aquesta setmana...

Endavant amb aquest apartat del blog.