Mirar a ADSADN Mirar a Google

11/10/07

Una Breve Historia de Casi Todo | Bill Bryson

Títol: Una breve historia de casi todo
Autor: Bill Bryson
Editorial: RBA-Bolsillo (també en tapa dura)
ISBN: 9788478713806
Preu: 8.50 €
Pàgines: 640
No disponible en català


Podríem dir que Una breve historia de casi todo es el llibre de divulgació definitiu, on l'autor explica conceptes generals sobre totes aquelles disciplines que aspiren a entendre el nostre món des d'una perspectiva àmplia començant per la creació de l'Univers i acabant per l'estructura del planeta Terra i l'origen i evolució de la vida.

Bill Bryson ens presenta una obra molt didàctica i entretinguda de llegir, on els conceptes estan explicats amb claredat i senzillesa i il·lustrats quan és necessari amb comparacions molt encertades i clarificadores. La narració està ben organitzada, iniciant-se amb astronomia, física i química i acostant-se progressivament a la geologia i la biologia. A més, dintre de cada camp se segueix un ordre històric a l'hora d'explicar els conceptes, de manera que al mateix temps que un llibre de divulgació científica és també un llibre sobre història de la ciència. La contrapartida, però, és que moltes de les coses que explica es desmenteixen posteriorment, de manera que fins que s'arriba al final del capítol no es pot estar segur que el que s'està llegint són les teories o hipòtesis actuals. Per altre costat, el llibre s'amenitza amb anècdotes sobre la vida o la personalitat dels seus descobridors, cosa que fa la lectura molt més agradable.

Tot i això, el llibre també té una nota negativa: hi ha algunes imprecisions en l'explicació de la part biològica i evolutiva, de manera que suposo que es trobaran també a la resta del llibre. De totes maneres crec que l'autor ha fet un gran esforç d'investigació i de síntesi per tal d'escriure aquest llibre i que el resultat és prou bo com per merèixer ser recomanat i llegit.

Nota sobre la traducció: llegeixo aquí que la traducció és especialment dolenta, pel que recomano llegir-lo en versió original ja que no és complicat d'entendre.

(imatge de flickr)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb aquest llibre em vaig sentir infinitesimal. El regalaria als que es creuen el centre de l’univers.

Anna ha dit...

Doncs no ho havia pensat, però ara que ho dius...