Perquè el nostre organisme funcioni correctament és important que l'ADN de les nostres cèl·lules mantingui intacta la informació que conté. És habitual que durant la replicació, el procés que consisteix a copiar la molècula d'ADN per a obtenir una còpia exactament igual, es produeixin errors que introdueixin canvis en la informació genètica. Aquests errors, que poden estar provocats per factors externs o interns, provoquen alteracions a l'ADN causant canvis o pèrdues d'informació. Aquestes alteracions poden tenir distintes conseqüències i gairebé cap és bona: una d'elles és el càncer.
Les causes del càncer són múltiples i molt variades. Existeixen factors hereditaris i factors relacionats amb l'ambient en el qual vivim i amb el nostre estil de vida. Actualment, els experts reconeixen que la dieta és un dels factors que més afecten a l'aparició del càncer, no obstant, fa falta més investigació per a descobrir quins aspectes dietètics realment causen la malaltia.
Les sardines tenen un alt contingut en vitamina B6 (De Flickr)
Ja existeixen estudis a la població que demostren una relació entre els dèficits de la vitamina B6 i una major incidència de càncer. Per tant, aquest treball experimental dóna un pas al capdavant a l'aportar la possible causa molecular d'aquest fenomen i demostrar l'important paper que ocupa la dieta en la salut del nostre ADN.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada