Mirar a ADSADN Mirar a Google

30/10/07

L'òrgan sexual més gran de tots...

...És el cervell: Probablement tots heu sentit alguna vegada aquesta frase i fins i tot l'haureu vist atribuïda a tal o tal altre escriptor, director de cine o intel.lectual. Doncs, bé, sense voler entrar en espinoses qüetions sobre la paternitat de les cites, el que sí us podem dir és que, d'acord amb les investigacions de Jamie White, de l'Universitat de Utah, la frase és ben certa... Pel que fa als cucs!!! Vet aquí el que es desprén de la informació que recull l'article de Lucas Laursen, publicat a ScienceNow:

La població de Caenorhabditis elegans, un petit nemàtode de menys d'un mil.límetre, és fonamentalment femenina des del punt de vista genètic. Tot i això, des del punt de vista reproductiu aquests individus són hermafrodites i poden autofertilitzar uns 300 ous.

No obstant, en condicions favorables (amb gran quantitat de menjar disponible) resulta interessant atreure un dels escassos mascles de la població, ja que el seu esperma (més ric) pot fecundar fins a 1200 ous. Per aquesta raó les femelles produeixen feromones, i els mascles hi són sensibles i les busquen de forma activa.



De Flickr

Doncs bé, només forçant l'expressió d'un determinat gen (anomenat fem-3) en el desenvolupament del nostre nemàtode, i aconseguim que esdevingui de sexe masculí. I encara més: si aquesta expressió forçada la duem a terme simplement a nivell cerebral, tenim un cuc genèticament femení... amb comportament de mascle!
Els experiments van demostrar que fins i tot s'obtenia resposta a les feromones produïdes per les femelles (tot i que els individus estudiats també eren femelles físicament i genètica).

Si es que el sexe està al coco, ja ho deia... això... aquell... bé no sé de qui es la cita, i què!!!