Els que porteu un temps seguint-nos sabreu com darrerament hem anat augmentant les entrades relacionades amb la "cultura científica": què sap la població sobre ciència i la imatge que d'ella es dóna des dels mitjans de comunicació.
En aquesta breu entrada d'avui us vull oferir alguns articles que he anat "acumulant" sobre el tema, per a que pogueu treure les vostres pròpies conclusions:
La mayoría de gente, aunque pase por la escuela, es analfabeta científica. Entrevista de Jesús Rubio a Ramón Núñez, publicada al Diario de Navarra.
Es injusto que un 'mindundi' gane millones cantando o con el fútbol y un científico no. Entrevista de J.L. Obrador a Manuel Toharia, publicada a 20 minutos.
Los mejores estudiantes ya no buscan su futuro en la universidad. Entrevista de César Coca a Margarita Salas, publicada a Laverdad.es.
Es urgente la separación entre rumores y ciencia en internet. Nota de premsa d'EFE referent a una entrevista de la BBC a Tim Berners-Lee, llegida a Terra.es.
4/12/08
Articles sobre "cultura científica"
Publicat per Salva a les 14:00
Etiquetes: Ciència als mitjans
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
M'agrada llegir aquest tipus d'articles per que em fa veure que tots arribem a les mateixes conclusions, des dels que comencem en recerca fins la Margarita Salas. I em sembla mentida que jo, avui, em pugui trobar els mateixos problemes que es va trobar una investigadora de 70 anys en el seu temps per fer recerca a Espanya. Vergonya i ràbia. I no vull pas arribar a ser famós, com diu el Manuel Toharia, tan sols poder tornar a casa, amb la meva parella, i engegar un projecte de vida. Tan sols això. Sort en tenim que ens apassiona el que fem, aquest és l'únic consol que ens queda.
Quanta raó, Asimetrich! Quan estàvem fent la tesi vem fer un experiment empíric d'anar a demanar una hipoteca al banc sent becaris...
Tot i tenir dos sous assegurats durant quatre anys (cosa que poca gent de 22-23 anys podia afirmar), molts dels bancs i caixes que vem visitar ni tan sols ens haguessin concedit la hipoteca per la nostra condició d'"estudiants". Perquè, és clar, la tesi encara es veu com un "estudi", i no com un treball en un laboratori. Potser aconseguir que això canviï (la percepció de "estudies, treballes o és que fas la tesi?") seria un primer pas per a la "normalització" laboral dels investigadors predoctorals que, a més, són els principals autors dels articles que es publiquen. Ah! La sòrdida vida del becari d'investigació!
Publica un comentari a l'entrada