Mirar a ADSADN Mirar a Google

25/11/08

Ciència a Second Life

Fa poc, un molt bon amic -saluda, David- em va enviar aquesta notícia de Javier Martín de El País, en la què es parla sobre la utilització dels videojocs- i la informàtica en general- a l'educació. El tema ja seria interessant per sí mateix, però ho és encara més si tenim en compte que alguns de nosaltres ens dediquem a realizar llibres de text completament digitals per a la secundària...

Deformacions laborals a banda, a l'article es parlava de l'utilització d'alguns "jocs" en determinades investigacions científiques. I posaven d'exemple Second Life... Ah sí? Hi ha articles d'investigació en els que s'utilitzi aquest joc de realitat virtual? Mmmmmm. Sentia que havia d'acudir al meu estimat cercador d'articles biomèdics Pubmed. I vet-ho aquí què hi vaig trobar...

Bàsicament, els articles en els que apareixia "Second life" podrien agrupar-se en:

  1. Second life com a eina educativa. En aquest apartat hi trobaríem articles sobre l'educació sanitària a Second life, Second life com a plataforma educativa per a metges, com a eina educativa en la percepció de les malalties mentals, o com a simulador de com actuar davant d'atacs de bioterrorisme.

  2. Aplicacions d'aquest programa com a plataforma on realitzar trobades, simposis o sessions de pòsters entre científics. És clar que així s'acabarien els viatges becats i oh no! les Accompanying person... Noooo!

  3. Aplicacions de Second life en investigacions reals, com s'afirma en aquest article: Potencialitat en investigació dels mons virtuals; i com es demostra en aquests dos: Second life en la psicologia clínica i Second Life, el paradís dels autistes?. Tot i que, sens dubte, el meu favorit seria aquest: En els monsvirtuals es mantenen les mateixes normes socials no verbals que en el món real... article en el que es mesura quant de temps s'aguanten la mirada (sic) les parelles noi-noi, noi-noia, hoi-poi (perdó) o noia-noia, arribant a la conclusió de que és el mateix que el real. Interessant? Aplicable? No ho sé, però ja tenen un article publicat... currículum!

Entrades relacionades: Viciats però normals, quin descans d'Abulafia

6 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Què fort. De vegades és més enginyosa l'excusa per publicar que l'article en si. M'ha preocupat ho dels congressos virtuals... maleïts ;-)

Salva ha dit...

I tant! I molts cops no és tan evident!...

En quant als congressos virtuals... s'acabarà una de les poques "compensacions" de la vida del becari? Brrrr... calfreds recorren la meva espinada!

Anònim ha dit...

Va haver-hi fa poc un congrés virtual al WoW. On també es fan estudis de moltes coses. Perdoneu-me molt l'auto citació:

http://blogabulafia.blogspot.com/2008/
04/viciats-per-normals-quin-descans.html

Imagine'm-nos fer la tesi tot el dia jugant al WoW, amb l'únic objectiu als primers dos anys de pujar fins a nivell 70! Com mola...

Salva ha dit...

Jejeje... Segur que algú ja té la idea clara de la seva tesi, ara.

No et disculpis per proposar bones lectures! De fet, suposo que no et molestarà que l'afegeixi al final de l'entrada com a "material complementari".

Per cert, genial que els jugadors fumin menys que els no jugadors... deu ser perquè tenen les mans ocupades.

Anònim ha dit...

Si, jaja, encara que jo tinc el teclat ple de cendra.

Espero que a tu tampoc et molesti que actualitzi la nostra entrada amb les noves dades que presentes.

Salva ha dit...

Ni molt menys! Pa' eso estamos...