Mirar a ADSADN Mirar a Google

10/10/08

A l'(ADS)L: Entrades interess(ADN)ts. 10-10-08

Aquests dies hem llegit i us recomanem:


  • Spectacular video of zebrafish embryo developing in 24 hours, de Biosingularity. En aquesta entrada he pogut veure aquest espectacular vídeo en el que es resumeix, en un minut, les primeres 24 hores de l'embrió de Peix Zebra. No us perdeu el tancament del tub neuronal i la segmentació del mateix (cap el final). I tot això regit per gradients de proteïnes, RNAs, transcripció de gens... quanta bellesa en un minut de video. Recomano també l'enllaç que ofereix Biosingularity.


  • La esfinge de la muerte, de Museo de la Ciencia. Per Carlos Lobato. Amena entrada sobre un fascinant animal, la Acherontia atropos, la Papallona de la Mort, immortalitzada a El silencio dels anyells i en una genial foto de Dalí.

  • El naixement d'un oceà, en Nòmades. Per Asimetrich. Geologia en directe. Quins efectes te l'aparició d'una falla "al mig" d'un continent.

I més:
  • Dos formas de ver la Gran Ciencia, de Tall & Cute. Gran reflexió al voltant d'un article de (3)+3+(1) pàgines (ah! Haureu de mirar-vos l'entrada). El pitjor és que com va dir (crec) Woody Allen, els rècords estan fets per superar-se. (Espero que l'article sigui una bomba i hagi de tragar-me les meves ironies -si més no, aquestes)

  • Misterioso ADN se encuentra que sobrevivió a eones de evolución, en Ciencia Kanija. Per Clara Moskowitz. Molt bona entrada sobre un interessantíssim resultat. En principi les mutacions es donen a cada divisió cel·lular, cosa que provoca que apareguin canvis a les seqüències del DNA. Si aquests canvis afecten a zones molt importants del DNA (codificant per a proteïnes esencials per a la supervivència, per exemple), tendeix a "eliminar-se" (l'individu que les havia de dur no és viable i no es desenvoluparà, per tant, no deixarà descendència). Doncs bé, s'han descobert regions que pràcticament no han canviat en molts milions d'anys... i sembla que no codifiquen per a res! Molt i molt "mosquejant".

  • Aquestes sàbies reflexions del creador de la WWW. Físic, per cert.