Mirar a ADSADN Mirar a Google

3/10/08

La ciència als mitjans: Física gastronòmica?

¿Com tracten els mitjans les notícies científiques? L'exemple d'avui: El Periódico.

Secció: "Coses de la vida"
Titular: "El Gran Col·lisionador s'inaugurarà de forma oficial sense estar arreglat".

Fins aquí tot "normal"... descomptant el nom de la secció. Agafeu-vos que venen corbes.

Foto que acompanya l'article: ¡¡¡Ferran Adrià!!! (?)

Subtítol-1: "Ferran Adrià desmenteix el CERN i nega que hagi de preparar el bufet".
Subtítol-2: "La instal.lació científica de Ginebra no tornarà a funcionar fins a la primavera"

Això si que és bon periodisme. Remarcar el que és veritablement important de la notícia. Si senyor! Impressionant. Què li està passant a la imatge de la ciència en els mitjans?

Notícia aquí, en versió web, i en pdf, aquí

2 comentaris:

Vallve ha dit...

El periodisme científic està molt malament al nostre país. Sembla que siguin notícies que no interessin i quan surt alguna de tant en tant, és per buscar un titular (S'ha descobert el gen de la infidelitat, la cuina molecular, .....). En molts diaris les poques notícies sobre ciència surten en la secció de "Societat". Sobren les paraules.

Salva ha dit...

La cosa està realment fatal. Haurem de començar a pensar en què podem fer. Perquè sempre hi ha alguna cosa a fer...